Mie met bloemkool, zalm en krab
Het liefst zou ik elke dag uitgebreid in de keuken staan en daar zowel de tijd en energie voor hebben, maar hoe leuk en belangrijk ik koken ook vind, ik heb niet altijd de mogelijkheid en energie om lang in de keuken te staan. Gelukkig heb ik daar genoeg oplossingen voor, zo ook deze snelle mie met bloemkool, zalm en krab (surimi sticks). Binnen 20 minuten heb je een simpele, maar onwijs smaakvolle en voedzame maaltijd op tafel staan!
Kwaliteit van de ingrediënten
Dit gerecht bevat niet veel ingrediënten en daardoor is het des te belangrijker om producten van goede kwaliteit te gebruiken. Zelf kies ik ervoor om meer geld aan eten te besteden (ik heb ook het privilege dat ik hier de mogelijkheid voor heb en ben ik hier dan ook iedere dag weer dankbaar voor), maar in dit gerecht raad ik het je echt aan om te kiezen voor een biologische bloemkool en vis van goede kwaliteit, bijvoorbeeld van de visboer. Dit geeft dit gerecht zoveel meer smaak! Biologische bloemkool van Nederlandse bodem (juni tot november in het seizoen) is zoveel smaakvoller en natuurlijk ook nog een stuk gezonder doordat de bloemkool niet bespoten is met gifstoffen. Een aanrader om eens te proberen en het verschil in smaak te ervaren.
Ben je opzoek naar meer snelle recepten? Bekijk dan zeker ook eens deze spinaziepannenkoeken of deze eenpanspasta met artisjok.
Mie met bloemkool, zalm en krab
Ingrediënten
- 125 gram mie
- 150 gram surimi in dunne reepjes
- 200 gram gerookte zalm in dunne reepjes
- 1 medium bloemkool in roosjes
- 3 bosuitjes in ringen
- 2 el sojasaus
- 1 tl sambal of meer naar smaak
Instructies
- Snijd de bloemkool in roosjes en kook in ruim water in 4 minuten beetgaar. Er mag best nog een bite aan zitten. Giet de bloemkool af en laat uitlekken.
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de bosui, surimi en gerookte zalm.
- Verwarm een eetlepel (kokos)olie in een (wok)pan en bak hierin de bloemkool.
- Voeg de gekookte mie, zalm en surimi toe en breng op smaak met de sambal en sojasaus. Laat goed warm worden.
- Serveer met het gerecht met de bosui. Eetsmakelijk!