Christmas at home; de lekkerste kerstrecepten!

Kerst 2020, ik denk dat hij bij velen van ons net wat anders de boeken in gaat dan andere jaren.. Helaas kunnen we niet met grote families en groepen vrienden samen zijn of ons laten verwennen door de beste chef-koks van Nederland. Maar gelukkig zijn er genoeg heerlijke recepten om thuis mee aan de slag te gaan!

Er is zoveel overvloed aan heerlijke kerstrecepten, je kunt echt alle kanten op, van onwijs culinair naar lekker simpel, kidsproof, vegan, vegetarisch.. Het kan allemaal! Ik vind het ontzettend leuk om uit te pakken in de keuken, maar ik vind het ook heerlijk om lekker te tafelen met vrienden en familie. En voor mij staat tijdens de kerstdagen gezelligheid voorop. Wat dat in de keuken betekend? Niet té ingewikkeld, maar wel 100% genieten!

Kijk je mee naar mijn kerstinspiratie voor 2020?

We starten de borrel met heerlijke home made spreads en mijn favoriete warme borrel hapje: mini courgette pizza’s.

Borrel tijd!

Hier vind je 10 heerlijke spreads en salades voor bij de borrel, van pittige tonijnsalade tot romige ei-tomaat en makreelsalade. En natuurlijk ontbreekt ook zelfgemaakte hummus niet!

En mijn favoriete warme hapje voor bij iedere borrel, maar ook zeker als aanvulling op de lunch of brunch tafel!

MINI COURGETTE PIZZA’S

Een heerlijk warm hapje voor bij de borrel, lunch of brunch. Lekker skinny dus je kunt volop genieten!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 7 min
Totale tijd 22 min

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 140 gram tomatenpuree
  • ca. 10 kalamat olijven gehalveerd
  • 3 el kappertjes
  • 1 bol mozzarella
  • ca. 50 gram parmezaanse kaas
  • Verse basilicum, naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op de grill.
  • Snijd de courgette in gelijke plakken van ongeveer 2 cm dik.
  • Beleg met de tomatenpuree, olijven, kappertjes, mozzarella, parmezaanse kaas en wat verse blaadjes basilicum.
  • Leg 5-7 minuten onder de grill. Als de kaas goed gesmolten is zijn je mini 'pizza's ready to eat!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

En we gaan door naar een heerlijke voorafje…

TOMATENSOEP MET SECRET INGREDIENT

Een tomatensoepje met verrassende twist door de toevoeging van gedroogde vijg. Een smaakexplosie die de smaakpupillen direct aanzet voor de rest van de avond.
Porties 4 personen

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 500 gram smaakvolle tomaten in stukjes
  • 2 zoete puntpaprika's in stukjes
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • Stukje geraspte (of fijngesneden) gember, c.a. 2 cm
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 400 ml gekookt water
  • 70 gram gedroogde vijgen, in stukjes gesneden

Instructies
 

  • Snijd de ui, paprika, tomaten en vijgen in het juiste formaat.
  • Doe de vijgen in een bakje met lauw water en laat 10 minuten wellen. De vijgen moeten net onder water staan.
  • Zet een soeppan op het vuur en verwarm een scheutje (kokos)olie.
  • Bak hierin de ui aan en voeg na 2 minuten de knoflook (geperst) en gember (geraspt of fijngesneden) toe. Meng goed door.
  • Voeg nu de tomaten en paprika toe en laat 3 minuten zachtjes meebakken.
  • Giet de vijgen af en voeg deze samen met het gemalen komijnzaad toe aan de soep. Roer goed door.
  • Voeg nu 400 ml gekookt water toe en breng aan de kook. Voeg het kaneelstokje en laurierblad toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen zodat de groenten zacht worden en de smaken intrekken.
  • Haal na 15 minuten het kaneelstokje en laurierblad uit de soep en pureer met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Geniet van deze smaakvolle en verrassende soep!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Het hoofdgerecht

Voor het diner kan je het zo gek maken als je zelf wilt, maar vaak hebben we gedurende de dag al flink wat lekkers gehad! Bij het diner vind ik het daarom heerlijk om een lekker visje te eten met een lekkere frisse side dish zoals deze oosterse salade vol verse groenten. Je kunt deze vispakkertjes ook serveren met gebakken aardappeltjes, (zoete) aardappel puree of een andere graansoort zoals, bulgur of quinoa.

Het hele recept inclusief oosterse salade vind je hier!

Het dessert

Bij ons thuis is dit dus echt traditie: grootmoeders appeltaart met vers geklopte slagroom, love it! Zo lekker. Het is even werk om deze plaatappeltaart op tafel te toveren want hij heeft wel echt even wat liefde en aandacht nodig, maarrrr dan heb je ook zeker een topper van een afsluiter! Je vind het recept van deze geweldige appeltaart hier.

Ik wens iedereen een hele fijne en lekkere kerst toe en op naar een heel mooi nieuw 2021! ????????

Liefs Lucy ????

0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept