Falafel bowl met tahin-yoghurt saus

Een voedzame, vegetarische maaltijd boordevol groenten

Het recept van deze falafel bowl heb ik te danken aan Hello Fresh die ervoor zorgde dat ik een onwijs lekkere falafel bowl op tafel toverde boordevol groenten, glutenvrij en vooral boordevol smaak. Zelf ben ik gek op tahin en maak ik er regelmatig een dressing mee voor door een salade of bij falafel.

Dit recept staat in 25 minuten op tafel als je falafel uit een pakje gebruikt en is ook zeker kidsproof als je de kinderen zelf de bowl laat vullen en hier en daar nog een favoriete groenten of wat stukjes fruit van ze toevoegt.

Heb je zin om wat uitgebreider in de keuken te staan en zelf falafel te maken? Dan heb ik hier een geweldig recept voor je voor doperwtenfalafel.

Falafel bowl met tahin-yoghurtsaus

Een makkelijke, vegetarische, doordeweekse maaltijd die in 25 minuten op tafel staat. Ik maakte de bowl glutenvrij door quinoa te gebruiken, maar couscous of bulgur is ook zeker een optie. De bowl is dan niet meer glutenvrij.
Bereidingstijd 25 min

Ingrediënten
  

  • 100 gram quinoa
  • 100 gram bloemoolrijst
  • 2 rode puntpaprika's
  • halve komkommer
  • ca 10 cherrytomaten
  • 1 knoflookteen
  • 1 el Ras el Hanout
  • snufje pikant paprikapoeder
  • halve citroen
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el groentebouillon (of een half bouillonblokje)

Voor de saus

  • 100 ml (plantaardige) kwark
  • 2 el witte Tahini
  • sap van een halve citroen
  • ca 30 gram verse bladpeterselie en munt

Instructies
 

  • Spoel de quinoa goed af met water en bereid vervolgens via de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 1 el bouillonpoeder toe aan het water. Als de quinoa 10 minuten heeft gekookt voeg je voor het laatste gedeelte de bloemkoolrijst toe. De quinoa is gaar als de korrel mooi uit elkaar valt.
  • Maak ondertussen alvast de saus klaar. Snijd de verse kruiden fijn en meng 1/3 van de kruiden met de yoghurt, sap van de citroen en tahini.
  • Snijd de paprika's en komkommer in dunne reepjes en de cherrytomaten in vieren. Schil en pers de knoflook.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook kort aan. Voeg vervolgens de paprika samen met de Ras en Hanout en paprikapoeder toe. Meng goed door en bak ongeveer 6 minuten tot de paprika goed zacht is.
  • Schep de paprika op een bord en bak in dezelfde pan de falafel in 7 minuten goudbruin. Voeg eventueel nog een extra scheutje olijfolie toe.
  • Meng cherrytomaten met de rodewijnazijn en voeg vervolgens ook de gekookte quinoa toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de quinoasalade over kommen. Leg de falafel, komkommer en paprika er mooi naast. Garneer met de overgebleven verse kruiden, een schijfje citroen en de yoghurtsaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept