Glutenvrije spinaziepannenkoek met hummus & avocado
Deze spinaziepannenkoek heb ik jaren geleden ontdekt en is nog steeds, ik denk inmiddels al 8 jaar, een favoriete lunch of lichte avondmaaltijd en wordt maandelijks zeker een paar keer op tafel getoverd!
Wat mij betreft een super uitvinding doordat hij perfect te maken is voor 1 persoon, je kunt eindeloos variëren met het beleg, hij is ontzettend voedzaam, eenvoudig glutenvrij te maken en je krijgt een flinke portie groenten binnen!
Een pannenkoek met extra power door de toevoeging van rozenbottel
Aan deze variant voegde ik rozenbottel poeder toe die ik in samenwerking met Alpi Nature mocht uitproberen. Ook dit bleek een hit! Deze vitaminebom is rijk aan vitamine C, A, B1 en B2, het helpt je lichaam om afvalstoffen in de darmen te verwijderen en heeft een positieve werking op de spijsvertering.
En tot slot, niet de allerminste, rozenbottel bevat selenium dat een belangrijk mineraal is en je lichaam niet zelf kan aanmaken. Selenium fungeert als antioxidant en beschermt je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Helpt ook zeker bij de opbouw van een gezond immuunsysteem.
Verschillende soorten beleg voor jouw power pancake
- Hummus, avocado, geroosterde kikkererwten, spinazie, paprika en walnoten
- Tempeh met gebakken champignons. Dit recept vind je in de receptenapp
- Hummus, plakjes biet, feta, kiemgroenten en geroosterde pompoenpitten- Voor de zoete trek: gebakken appeltjes met kaneel en pecannoten
- Zoete aardappelspread met rucola, gegrilde aubergine, feta en geroosterde pijnboompitten
GLUTENVRIJE SPINAZIEPANNENKOEK
Equipment
- Staafmixer of blender
- Let op: het beslag wordt niet zo luchtig als bij ‘normale’ pannenkoeken.
Ingrediënten
- 100 ml amandelmelk (ongezoet)
- 50 gram (glutenvrije) havermout
- 2 grote handen spinazie
- 1 ei
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: 1 el rozenbottel poeder
Voor de vulling
- Hummus naar keuze en naar smaak
- Halve avocado
- Handje rucola
- Handje spinazie
- 5 cherrytomaten, gehalveerd
- 30 gram linzen
- 1/2 paprika in reepjes
- 1 kleine gekookte biet in blokjes
- Handje pompoenpitten
- Handje pecannoten
Instructies
- Doe de melk, havermout en het ei in een hoge beker waarin je de staafmixer goed kan gebruiken. Mix dit tot een gladde massa. Voeg vervolgens de spinazie en wat peper en zout toe naar smaak. Meng tot de massa glad is.
- Zet een koekenpan met een beetje (kokos) olie op het vuur. Giet het beslag in de pan en bak deze in ongeveer 8 minuten gaar. Keer halverwege om. Wacht met het keren van de pannenkoek tot hij aan de bovenkant niet meer nat is.
- Het enige dat je nu nog hoeft te doen is je pannenkoek beleggen met het gesneden beleg. Bestrooi lekker met de pompoenpitten en pecannoten voor een bite en je bent ready to eat!
One thought on “Glutenvrije spinaziepannenkoek met hummus & avocado”