Oosterse kabeljauw vispakketjes van de BBQ

Kabeljauw pakketjes uit de oven of van de BBQ

Kabeljauw van de BBQ gecombineerd met een heerlijke knapperige salade met ingemaakte rode kool. Helemaal passend bij het herfstseizoen! Maar hoezo de BBQ in de herfst? De vispakketjes krijgen dan een vollere smaak dan als je de oven gebruikt, maar ook uit de oven vind ik deze pakketjes zelf echt een traktatie.

Rode kool inmaken is helemaal niet moeilijk en vooral heel erg lekker en ook nog eens multi inzetbaar! Je kunt de overgebleven ingemaakte rode kool bijvoorbeeld ook verwerken in een stamppotje met (zoete) aardappel of beleg eens een boterham met romige kaas en wat stukjes knapperige rode kool.

De kabeljauw stoom je eenvoudig gaar op de BBQ, maar ook de oven is een optie. Is het onverwachts een regenachtige dag en net wat te koud om de BBQ aan te steken? Geen nood! Dan kan je dit gerechtje ook gewoon in de oven maken!

Koken met de azijnen van Tromp & Rueb

Voor een ontzettend toffe samenwerking ga ik de aankomende tijd aan de slag met een aantal verassende azijn smaken van het merk Tromp & Rueb. Nu denk je misschien azijn, wat kan hier nou spannend aan zijn? Nou dat ga ik jou de aankomende tijd laten zien!

Toen ik in aanraking kwam met het merk Tromp & Rueb werd ik direct enthousiast. Het is een mooi authentiek merk dat naar mijn mening echt laat zien dat goede producten ook betaalbaar kunnen zijn. De azijnen zijn volgens eeuwenoude receptuur en op ambachtelijke wijze gebrouwen. Ik had zelf geen idee dat azijnen worden gebrouwen, maar dat is dus zeker het geval! Na het brouwproces ondergaan de azijnen van Tromp & Rueb een speciaal rijpingsproces.

Voor het eerste recept gebruik ik de meer traditionele natuurazijn voor het inmaken van rode kool en gebruik ik hun bijzondere kruidenazijn, die maar liefst uit acht kruiden is gerijpt, in de marinade voor oosterse kabeljauw pakketjes van de BBQ.

Benieuwd naar het volledige recept? Lees dan snel verder!

Oosterse kabeljauw vispakketjes

Makkelijk te maken en vol van smaak dat zijn deze Oosterse kabeljauwpakketjes. Maak de salade erbij en je maaltijd is compleet!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Porties 2

Equipment

  • aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 cm verse gember geperst of fijngesneden
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el kruidenazijn Tromp & Rueb
  • 2 kabeljauwfilets
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 100 gram peen julienne
  • 1/2 courgette in dunne plakken
  • 1/2 prei in ringen
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pers de knoflook en snijd de gember fijn. Houd je van pittig? Snijd dan ook een halve rode peper fijn. Meng de knoflook, gember en eventueel rode peper vervolgens met 3 eetlepels sojasaus en de kruidenazijn van Tromp & Rueb. Wentel de kabeljauwfilets aan beide zijdes door de marinade en laat de filets een minuut of 10 marineren.
  • Zorg dat de BBQ goed heet is of verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bosui en prei en meng met de peen julienne. Voeg hier nog 1 eetlepel sojasaus en de sesamolie aan toe en roer goed door. Houdt het groen van de bosui nog even apart.
  • Spreid 2 lange stukken aluminiumfolie uit en snijd de courgette in dunne plakken.
  • Verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden van de folie en leg hier de courgette over. Daarop leg je de kabeljauwfilets. Sprenkel hier de overgebleven marinade, het groen van de bosui en een drupje olijfolie over.
  • Vouw de folie rond de vis dicht en leg de pakketjes ongeveer 8 à 10 minuten op de BBQ zodat de vis mooi zacht gaart. Gebruik je de oven dan hebben ze 15 à 20 minuten nodig om mooi zacht te worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Frisse rode koolsalade

Een knapperige salade met ingemaakte rode kool. Vol van smaak en toch makkelijk te maken. Perfecte combinatie bij de Oosterse vispakketjes.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 3 uur 30 min
Porties 2

Ingrediënten
  

Ingemaakte rode kool

  • 250 ml natuurazijn op eikenhout gerijpt Tromp & Rueb
  • 250 ml water
  • 1 el witte basterdsuikter
  • snufje zeezout

Rode koolsalade

  • 75 gram rode rijst een andere graansoort zoals zilvervliesrijst, quinoa of bulgur is ook een optie
  • 1/2 komokommer in plakjes, slierten of maak er met een spirelli ‘noedels’ van!
  • 1 wortel geraspt
  • 100 gram verse soja of edamame boontjes
  • 1 el sesamolie
  • grote hand ongezouten cashewnoten

Extra's

  • zwarte sesamsaadjes om te garneren

Instructies
 

Ingemaakte rode kool

  • Meng de natuurazijn van Tromp & Rueb samen met het water, de suiker en het zout in een grote mengkom.
  • Voeg de rode kool toe en kneed de rode kool met je handen in het water en de azijn fijn zodat de rode kool kneust.
  • Zet vervolgens minstens 3 uur afgedekt in de koelkast. Hoe langer je de rode kool kan wegzetten hoe beter de smaken intrekken!

Rode koolsalade

  • Snijd de komkommer (of maak er slierten van) en rasp de wortel.
  • Meng in een grote kom de rode kool, komkommer, wortel, sojaboontjes en sesamolie.
  • Voeg tot slot de gekookte rijst toe en garneer met de cashewnoten en eventueel sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept