Vegetarische nasi zonder pakjes en zakjes

Voor deze nasi gebruik ik ketjap en sambal als smaakmaker en ik moet eerlijk zeggen, ik twijfelde best even of ik de nasi dan wel zonder pakjes en zakjes kan noemen. Uiteindelijk ben ik er toch voor gegaan want de ketjap die ik gebruik is gemaakt van biologische, natuurlijke producten zonder toegevoegd suiker.

Vegetarische nasi

Mijn moeder maakte vroeger wekelijks een grote pan vegetarische nasi en die ging altijd schoon op. De laatste tijd heb ik mijn jeugdliefde helemaal herontdekt en staat er ook hier wekelijks een heerlijke pan nasi op tafel. Je kunt zeker variëren met de groenten en toppings. Zo voeg ik ook regelmatig geraspte wortel toe en maak ik er vegetarische tempeh saté bij.

Maar de variant in het recept hieronder blijft toch mijn favoriet, de eenvoud maakt dit gerecht juist zo ontzettend lekker!

Vegetarische nasi zonder pakjes en zakjes

Deze vegetarische nasi is in ieder geval heel erg lekker en zit boordevol groenten en gezonde voedingsstoffen. Mijn moeder maakte vroeger wekelijks een grote pan nasi zoals deze en ik heb deze jeugdliefde helemaal her ontdekt, heerlijk vind ik het! 
Je kunt er ook zeker voor kiezen om er vegetarische balletjes of (tempeh) saté bij de serveren. Smullen is deze nasi sowieso!
Wij eten van deze pan met 2 personen en houden dan vaak een klein restje over voor de lunch de volgende dag.
Bereidingstijd 30 min
Gang diner
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden of geperst
  • 200 gram witte- of spitskool in dunne reepjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 prei in ringen
  • 2 eieren
  • 1 tl sambal of meer naar smaak
  • 3 el ketjap of meer naar smaak

Voor de pindasaus 

  • 2 grote el pindakaas zonder stukjes (100%)
  • 1 el sojasaus
  • 3 el water (eventueel meer als hij te dik wordt)
  • 1 el citroen of limoensap

Voor erbij

  • Lentil chippies
  • Atjar Tjampoer
  • Sesamzaadjes
  • Pinda’s 
  • (Vegetarische) balletjes of (tempeh) saté

Instructies
 

  • Snijd de groenten in het juiste formaat.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Zet een grote (wok)pan op het vuur en verwarm een scheutje (kokos)olie. Bak de ui en knoflook 2 minuten en voeg vervolgens de prei en champignons toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan ook de kool toe. Bak tot alle groenten mooi zacht en gaar zijn.Voeg de sambal en ketjap toe en laat op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Voeg de sambal en ketjap toe en laat op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Maak nu de pindasaus door alle ingrediënten te mengen in een steelpannetje. Blijf goed roeren terwijl je de saus opwarmt. Zorg ervoor dat het niet gaat koken. Je kunt eventueel wat extra water toevoegen als de saus te dik wordt.
  • Tot slot maak je de gebakken eieren. Zet een koekenpan met een scheutje (kokos)olie op het vuur en laat goed heet worden. Breek de eieren in de pan en bak aan beide kanten tot ze mooi gaar zijn. 
  • Serveer de nasi met alles wat je lekker vind en geniet!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept