Wrap ‘pizza’ met zelfgemaakte pesto
Pizza lovers opgelet! Ik introduceer de ‘Tortizza’, de gezonde versie van een pizza. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens zin in een echte Italiaanse pizza, maar er zijn ook momenten dat je toch wilt gaan voor een iets gezondere variant. En dan is dit de perfecte oplossing, deze pizza kan altijd!
Je kunt hem met van alles beleggen. In dit blog geef ik je een vegetarische optie en een optie met zalm, beide gemaakt met heerlijke pesto van broccoli.
Groot voordeel van deze ‘pizza’s’: ze zijn zo klaar en dus ideaal om snel even na het werk te maken.
Het allerleukste van deze pizza’s? Je kunt er prima twee per persoon eten!
Pizza wrap met gerookte zalm en broccoli pesto
Wil je graag een nóg snellere variant maken? Dan kan je natuurlijk kiezen voor een kant-en-klare pesto, maar ik garandeer: deze zelfgemaakte broccoli pesto is een stuk lekkerder én gezonder!
Equipment
- Blender of keukenmachine
Ingrediënten
- 10 groene asperges in stukjes van ca. 2 cm
- 4 volkoren wraps
- 100 gram gerookte zalm
- handje verse dille
- (plantaardige) crème fraîche of zuivelspread
Voor de pesto
- 1 broccoli ongeveer 200 – 300 gram roosjes
- 2 tenen knoflook
- 75 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
- Flinke scheut (extra vierge) olijfolie
- 15 gram basilicum
- peper & zout
- sap van een halve citroen optioneel
Instructies
- Wel de cashewnoten in lauwwarm water tot gebruik.
- Snijd het kontje van de asperges en kook in ca. 5 min beetgaar
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze even heel kort, ca. 2 minuten.
- Doe ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in een blender of keukenmachine. Voeg tot slot de gekookte broccoli toe. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Begin met het toevoegen van een scheutje olijfolie, als de pesto te droog is kun je altijd meer toevoegen.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak hierin de wrap om en om tot deze een klein beetje bruin kleurt. Let op dat de wrap niet te knapperig wordt.
- Smeer de wrap in met de pesto en crème fraîche (of zuivelspread) en beleg met de asperges, gerookte zalm en bestrooi met de verse dille.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Gezonde ‘pizza’ met mozzarella en zelfgemaakte broccoli pesto
De vegetarische caprese variant is ook ontzettend lekker. Je kunt ze natuurlijk ook beide maken en lekker proeven om je favoriete gezonde pizza te ontdekken 🙂
Equipment
- Blender of keukenmachine
Ingrediënten
- 10 groene asperges in stukjes van ca. 2 cm
- 4 volkoren wraps
- 125 gram mozzarella in plakjes
- 2 rijpe tomaten
Voor de pesto
- 1 broccoli ongeveer 200 – 300 gram roosjes
- 2 tenen knoflook
- 75 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
- Flinke scheut (extra vierge) olijfolie
- 15 gram verse basilicum
- peper & zout
- sap van een halve citroen optioneel
Instructies
- Wel de cashewnoten in lauwwarm water tot gebruik.
- Snijd het kontje van de asperges en kook in ca. 5 min beetgaar.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze even heel kort, ca. 2 minuten.
- Doe ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in een blender of keukenmachine. Voeg tot slot de gekookte broccoli toe. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Begin met het toevoegen van een scheutje olijfolie, als de pesto te droog is kun je altijd meer toevoegen.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak hierin de wrap om en om tot deze een klein beetje bruin kleurt. Let op dat de wrap niet te knapperig wordt.
- Smeer de wrap in met de pesto en beleg met de asperges, tomaten en mozzarella. Je kunt de wrap nog 4 min onder de grill leggen, maar gelijk eten kan ook.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!