Gevulde eitjes met Spirulina

Gevulde eitjes zijn als je het mij vraagt onmisbaar op de brunchtafel tijdens feestdagen zoals met pasen of kerst! Wij maken ze thuis al jaren en vullen ze graag met pure ingrediënten zoals kappertjes, verse en gedroogde kruiden, yoghurt, mosterd en wat mayonaise. In deze variant voegde ik een verrassend ingrediënt toe: een blauwgroene zoetwateralg genaamd Spirulina.

Wat is Spirulina?

Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg die veelal gekweekt wordt in landen rond de evenaar waar de zon veel schijnt, zoals Azië, Zuid-Amerika maar ook in Mexico. 

De gezondheidsvoordelen van Spirulina

Zelf kwam ik met Spirulina in aanraking doordat het bekend staat om zijn hoge plantaardige eiwitgehalte. Ik was opzoek naar een mooie, plantaardige bron van eiwitten en doordat Spirulina vooral hoogwaardige, gemakkelijk opneembare en verteerbare eiwitten bevat wilde ik dit graag proberen. Inmiddels ben ik fan geworden! Naast eiwitten bevat Spirulina veel antioxidanten, vitamine A, C, E en K en ijzer en magnesium. Deze laatste twee zijn mineralen zijn voor mij ook geen onnodige aanvulling op mijn voedingspatroon. Ook tijdens de wat minder gezonde feestdagen probeer ik op deze manier alsnog hier en daar een superfood zoals Spirulina toe te voegen. En het ziet er nog leuk uit ook!

Spirulina staat verder bekend om zijn ontstekingsremmende werking en om de natuurlijke energie in je lichaam te ondersteunen.

Ook aan de slag? Het recept hieronder eventueel ook zonder de Spirulina gemaakt worden om alsnog de lekkerste gevulde eitjes op tafel te toveren.

Gevulde eitjes met Spirulina

Een heerlijk hapje voor op de brunch of lunch tafel. Door de toevoeging van Spirulina is het ook nog eens het perfecte hapje om te zorgen van een beetje balans tijdens feestelijke dagen! De ingrediënten zijn voor 4 gevulde eieren.
Bereidingstijd 30 min
Porties 8

Equipment

  • spuitzak en staafmixer

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 2 tl mayonaise
  • 1 tl pittige mosterd
  • 1 tl (kokos)yoghurt of kwark
  • 2 tl kappertjes
  • 1 tl spirulina optioneel
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • verse basilicum, hennepzaadjes en zwarte peper

Instructies
 

  • Kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Halveer ze vervolgens en haal het eigeel uit de eitjes.
  • Doe alle ingrediënten samen met het eigeel in de hoge mengkom van je staafmixer en meng tot een gladde massa.
  • Heb je een spuitzak? Dan kan je daar de eitjes mooi mee versieren. Heb je deze niet? Vul de eitjes dan met een lepeltje en garneer met verse basilicum, zwarte peper en hennepzaadjes zodat ze er ook zonder spuitzak mooi uitzien. Veel plezier!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept