Gezond broodbeleg: Romige avocadospread
Gezond beleg voor op je cracker of boterham is in de supermarkt niet altijd even makkelijk te vinden. Als je je verdiept in het lezen van verpakkingen zul je versteld staan van de onnodige toevoegingen in veel kant- en klare varianten uit de supermarkt.
Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zelf je beleg te maken!
Leuk om eens lekker mee te gaan spelen. Deze spread bewaar je twee dagen in een bakje in de koelkast. Het kan zijn dat de bovenste laag een beetje verkleur door de avocado. Heerlijk op een cracker met een gekookt eitje of door een maaltijdsalades met ovengroenten. Ook heerlijk als dip of op een toastje bij de borrel.
Opzoek naar meer inspiratie? In dit blog vind je nog 7 heerlijke, vegetarische recepten voor gezond broodbeleg. Onder andere een zelfgemaakte eiersalade, hummus en een vegan doperwtenspread.
Romige avocadospread
Equipment
- Keukenmachine of blender
Ingrediënten
- 1 avocado
- 350 gram cannellini bonen
- 2 el lijnzaadolie
- 1/2 limoen rasp en sap
- 2 tenen knoflook gepeld en fijngesneden
- Peper & zout naar smaak
Instructies
- Doe alle ingrediënten in je keukenmachine of blender en meng tot een gladde massa. Hoe langer je de machine laat draaien, hoe romiger de spread. Zelf vind ik het lekker als er nog een kleine bite in zit van de bonen en dus meng ik hem niet helemaal fijn.
- Heerlijk op een cracker met een gekookt eitje of serveer als dip.
- Je bewaart de spread in een afgesloten bakje 2 dagen in de koelkast. Het kan zijn dat de bovenkant iets bruin wordt door het verkleuren van de avocado. Je kunt hem dan prima nog even doorroeren, de smaak is de tweede dag niet minder!