Vegetarische, glutenvrije lunchbowl met noedels

Een makkelijke lunchbowl die zich perfect leent om te mealpreppen. Het enige dat je even moet doen zijn de noedels en eieren koken, de dressing maken en groenten snijden. Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken raad ik je zeker aan deze lunch gelijk voor twee dagen te maken.

Romige tahin dressing

Tahin is een sesampasta en van zichzelf al ontzettend romig van smaak. Zelf gebruik ik deze pasta dagelijks als ‘boter’ op mijn toast of zoals in dit recept door een dressing. Ook als dip voor een broodje vind ik sesampasta heerlijk. Ik maak hem dan net als bij deze dressing even aan met plantaardige kwark of yoghurt, wat zuur van een limoen of citroen en een beetje pit door Harissa of sambal toe te voegen, echt een aanrader!

Aziatische lunchbowl met noedels en avocado

De ingrediënten voor deze Aziatische salade zijn voor twee personen of bereid hem direct voor twee dagen. Houd de dressing, eieren, avocado en cashewnoten in dit laatste geval apart zodat ze lekker vers blijven en op de dag zelf een heerlijke touch aan deze lunch geven.
Bereidingstijd 15 min
Gang lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 100 gram rijstnoedels
  • 100 gram edamame boontjes diepvries
  • 100 gram rode kool
  • 75 gram rucola
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • Handje cashewnoten ongezouten
  • Sesamzaadjes optioneel

Dressing

  • 3 el plantaardige yoghurt of kwark
  • 2 el witte tahin (sesampasta)
  • 1 tl harissa of sambal als je van pittig houdt
  • 1/2 limoen het sap

Instructies
 

  • Kook de eieren 6 minuten en vervolgens de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de rijstnoedels af met koud water en meng er een scheutje (lijnzaad)olie door om het plakken te voorkomen.
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zeezout.
  • Als je edamame gebruikt uit de diepvries moet je deze nog een paar minuten koken. Snijd de rode kool in dunne reepjes.
  • Maak twee bowls en verdeel hier de rucola, noedels, rode kool, avocado en edamame in. Top af met de gekookte eieren, dressing, cashewnoten en voeg eventueel wat sesamzaadjes toe.
  • Wil je deze salade maken als lunchprep voor twee dagen? Verdeel de ingrediënten dan, als ze helemaal afgekoeld zijn, over twee bakjes zonder de eieren, dressing, avocado en cashewnoten. Deze voeg je pas toe als je gaat eten.

Notities

Heb je op de eerste dag de helft van de avocado gebruikt en vraag je je af hoe je deze nu het beste kunt bewaren? Gebruik altijd eerst de kant zonder de pit en leg de overgebleven helft (met de pit) in een bakje met water waarin de avocado helemaal onder water staat. Zo blijft hij zeker twee dagen vers!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
1 comment

Recente berichten

One thought on “Vegetarische, glutenvrije lunchbowl met noedels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept