Chocolade muffins met sinaasappel
Op zoek naar een heerlijk bak recept om de donkere herfst- en winterdagen door te komen? Dan heb ik een heerlijk recept voor je!
Deze muffins zijn eenvoudig glutenvrij te maken en door het gebruik van kokosyoghurt zijn ze ook nog eens lactosevrij.
Samen met Melissa van Lislovescooking ging ik tijdens de eerste lockdown aan de slag met ons eerste e-book. Het idee? Heerlijke brunch gerechten voor de paasdagen die we destijds thuis moesten doorbrengen. Nu zitten we alweer een tijdje in de tweede lockdown en hebben we te maken met nieuwe uitdagingen en spanningen.. Hoe gaan we Sinterklaas en Kerst vieren? Mogen we met de familie bij samen komen of kan dat toch niet?
En hoe fijn is het om even uit je hoofd te komen en lekker aan de slag te gaan met deze chocolade muffins met een vleugje sinaasappel? Het recept is voor zes muffins, maar je kunt de ingrediënten uiteraard verdubbelen zodat je ze lekker uit kan gaan delen aan buren, familie of vrienden die ook zeker toe zullen zijn aan een heerlijke verwennerij!
En ben je nieuwsgierig naar ons allereerste e-book? Die download je hier!
SINAASAPPEL CHOCOLADE MUFFINS
Ingrediënten
- 125 gram (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
- 25 gram cacaopoeder
- 2 eieren
- 2 el rasp van een sinaasappel
- Sap van een halve sinaasappel
- 15 gram kokosolie
- 75 gram kokossuiker, rietsuiker of suikervervanger
- 50 gram kokosyoghurt
- 1 tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 6 muffin vormpjes klaar
- Rasp de sinaasappel en pers vervolgens de helft uit. Dit kan je gewoon doen met je handen. Geen pers voor nodig!
- Meng in een grote kom alle natte ingrediënten met elkaar.
- Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en meng tot er geen klontjes meer zijn.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar. Prik er even in met een satéprikker om te kijken of de muffins gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit? Dan zijn ze klaar!
- Laat even goed afkoelen voordat je uit de muffin vormpjes haalt. Ik weet hoe moeilijk dat is 😉 Maar zo voorkom je dat de muffins blijven plakken.