Gezond broodbeleg – gegrilde paprikaspread

Zelf gezond broodbeleg maken is echt een stuk makkelijker dan je misschien in eerste instantie denkt. Vaak zijn een aantal goede ingrediënten en een hulpmiddel zoals een goede blender voldoende om je eigen gezonde broodbeleg te maken.

Deze gegrilde paprikaspread tover je in 10 minuten op tafel en is niet alleen lekker op brood maar ook de perfecte uitkomst als pastasaus. Wat denk je van een bordje pasta met gebakken knoflook, ui, paprika en courgette? Top af met je favoriete kaas en je hebt een geweldige maaltijd!

Zelf vond ik deze paprikaspread erg lekker om te combineren met avocado en geroosterde pijnboompitjes voor een lekkere bite. De paprikaspread gebruikte ik de volgende avond door de pasta met een topping van Burrata en dat was echt een aanrader, genieten!

Naast deze gegrilde paprikaspread staan er nog veel meer gezond broodbeleg online! Wat denk je van romige doperwtenspread, zelfgemaakte eiersalade of plantaardige tonijnsalade?

Gezonde gegrilde paprikaspread

Ook heerlijk om als saus door de pasta te gebruiken! Bak een teentje knoflook, ui, paprika en courgette. Kook de pasta en schep samen met de saus door elkaar. Meng er eventueel nog zwarte olijven door en top af met je favoriete kaas. Burrata kan ik je echt aanranden! De paprikaspread is voor ongeveer 6-8 boterhammen of een pasta voor 3-4 personen.Bewaar de spread maximaal 4 dagen in de koelkast in een afgesloten pot of bakje.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min

Equipment

  • Blender

Ingrediënten
  

  • 450 gram gegrilde paprika 1 grote pot
  • 2 handen verse basilicum
  • 30 gram pijnboompitten
  • 50 gram (plantaardige) feta
  • 1 teen knoflook
  • Klein scheutje appelazijn
  • Peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Het enige dat je hoeft te doen is alle ingrediënten mengen in je blender (of keukenmachine). Als alles goed gemengd is ben je klaar. Serveer met plakjes avocado en geroosterde pijnboompitjes op toast of meng door je pasta als avondmaaltijd.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept