Glutenvrije lunch pannenkoekjes

Och jongens wat ben ik blij met dit recept! Deze voedzame lunch pannenkoekjes bevatten makkelijk 150 gram groenten per persoon en geloof mij, je hebt het echt niet door! 

De broccoli zorgt voor een romige structuur, het boekweitmeel voor de vulling en de topping van (plantaardige) kwark en wilde perzik geeft een heerlijk frisse touch aan dit gerecht.

De pannenkoekjes zijn heerlijk comfort food en tegelijkertijd een gezonde maaltijd. Ook Ideaal om eens mee te experimenteren met kids! Bij mijn neefje en nichtje (beide 3 jaar) verstop ik graag groenten in pannenkoeken en smoothie(bowls). Vooral mijn neefje gaat erg goed op groentepannenkoeken dippen in de kwark! Het wordt alleen een beetje een bende 😉

Wil jij je kinderen wat meer groenten laten eten?

Zitten jouw kinderen in een moeilijke fase met eten? Dan heb ik een aantal leuke recepten die je kunt proberen om je kinderen toch wat gezonde voedingsstoffen binnen te laten krijgen. Deze zelfgemaakte Chiajam werkt perfect op een broodje of door de yoghurt, chocolade mousse of pannenkoeken gaan er bij veel kinderen ook wel in en deze zoete aardappel smoothie(bowl) is lekker zoet!

Glutenvrije boekweitpannenkoekjes

Beleg de pannenkoeken zoals jij lekker vind! Denk bijvoorbeeld aan appelstroop, feta met zongedroogde tomaten of ga voor zoet: kwark of pindakaas met plakjes banaan.
Bereidingstijd 30 min
Gang lunch, Ontbijt
Porties 2

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 300 gram broccoli
  • 30 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak

Topping

  • (plantaardige)kwark
  • wilde perzik
  • sesamzaadjes
  • verse munt

Instructies
 

  • Snijd de onderkant van de steel van de broccoli 2 cm af en snijd in plakjes. De overige broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli even kort, ca. 4 minuten.
  • Doe de gekookte broccoli samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een mooi glad beslag.
  • Verwarm een koekenpan met (kokos)olie en schep met een lepel het beslag in de pan. Ik gebruikte een grote lepel per pannenkoek, maar je kunt uiteraard ook grotere of kleinere pannenkoekjes maken. Keer de pannenkoeken om als er luchtbelletjes in de bovenkant ontstaan. Bak vervolgens nog even kort aan de andere kant tot ook deze mooi goudbruin kleurt. Herhaal dit tot je beslag op is.
  • Heerlijk om te beleggen met (plantaardige) kwark, stukjes perzik, wat verse munt en sesamzaadjes. Eetsmakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept