Gezond chocolade mousse ontbijt

Een gezond recept voor een romige chocolade mousse dat zowel als ontbijt, tussendoortje of toetje gegeten kan worden. Hij is binnen 10 minuten klaar en je hebt slechts een paar ingrediënten en een goede blender nodig. Op deze manier is het leven echt een feestje!

Door de mooie combinatie van gezonde vetten en voedingsstoffen is deze chocolade mousse ook een ware traktatie na een workout.

Garneer met krokante toppings zoals cacaonibs en gehakte amandelen en je zult versteld staan van je eigen creatie!

Het enige waar je even aan moet denken is om de banaan minstens 2 uur van tevoren in te vriezen zodat je echt een romige chocolade mousse krijgt.

Ben je fan van chocolade en opzoek naar meer chocolade recepten? Bekijk dan ook eens deze gezondere chocolade cake of muffins met chocolade en sinaasappel.

Biologische ingrediënten

Zelf ben ik groot voorstander van biologisch voedsel omdat ik het belangrijk vind om zo puur mogelijke voeding tot me te nemen. Eet niets wat je overgrootmoeder ook niet zou eten is steevast mijn antwoord als ik gevraagd wordt of een light of zero product past in een gezond voedingspatroon.

En waarom ik dan kies voor biologisch? Er zijn een aantal voordelen die voor mij belangrijk zijn. Biologisch voedsel bevat namelijk geen of nauwelijks pesticiden, hormonen en antibiotica. Daarnaast bevat biologisch voedsel meer goede vetzuren, vitamine B12 en fytonutriënten, die allen noodzakelijk zijn voor onze gezondheid. Als het even kan kies ik dan ook voor de biologische variant van een product.

De ingrediënten die ik in dit recept gebruik zijn dit ook. Afkomstig van een van mijn lievelingsmerken, met wie ik sinds 2022 met veel trots en plezier mee samen mag werken, namelijk RAW Organic Food. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Gezonde chocolade mousse heaven

Deze plantaardige chocolade mousse is luchtig en romig tegelijk. Hij is heerlijk als ontbijt, maar ook perfect als tussendoortje na een warkout of natuurlijk als dessert! Zorg er wel voor dat je de banaan minstens 2 uur in de vriezer hebt liggen, zo wordt de mousse echt lekker romig.
Bereidingstijd 10 min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 2

Equipment

  • Blender

Ingrediënten
  

  • 1/2 banaan bevroren
  • 2 el cacaopoeder
  • 60 ml amandelmelk ongezoet

Toppings

  • Blauwe bessen
  • Handje amandelen gehakt
  • Cacaonibs
  • Hennepzaadjes
  • 2 el Limoensap
  • 2 blaadjes verse munt

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor de mousse in je blender en meng tot een romige en egale massa.
  • Schep over in twee mooie kommetjes en maak af met heerlijke toppings.

Notities

Tip: vries bananen in plakjes in zodat je blender ze makkelijker kan verwerken. Ik heb er altijd een paar in de vriezer liggen zodat ik in een handomdraai een lekkere smoothiebowl of traktatie als deze kan maken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept